Vereniging Orthopaedisch Chirurgische Assistenten

Congres

Het VOCA-congres

 

Historisch gezien is het jaarlijkse VOCA-congres de kerntaak van de VOCA. Op deze congresdag, meestal georganiseerd in het najaar, wordt telkens een ander deelgebied van de orthopedie belicht. Wij streven er iedere keer weer naar een indrukwekkende internationale faculty te presenteren. De doelgroep is uiteraard de AIOS orthopedie, echter wordt het congres ook goed bezocht door orthopedisch chirurgen, ANIOS en co-assistenten. Overige geïnteresseerden zijn uiteraard van harte welkom. Door jarenlange samenwerking met verschillende partners vanuit de medische industrie weten wij de inschrijfkosten laag te houden.
Wij blijven het congres innoveren. Zo is er de laatste jaren voor gekozen om de praatjes af te wisselen met workshops.  Het congres is ook het podium om lopende zaken van de opleiding orthopedie te bespreken tijdens de Algemene Ledenvergadering. Aansluitend aan het congres is er elk jaar een borrel.

 

Congres 2019

 

Het afgelopen congres was weer een groot succes. Het thema was: Sport Injuries – Lower Extremity. De presentaties van het congres zijn intussen verschenen op Vumedi.

Wij willen nogmaals moderators prof. dr. G.M.M.J  Kerkhoffs en dr. R.P.A Janssen bedanken voor hun inzet gedurende het congres!

Hieronder een kleine sfeerimpressie:

“Baas van het Jaar”

 

De Baas van het Jaar is een uitverkiezing voor een lid van een vakgroep orthopedie die in staat is als beste het vak orthopedie over te brengen op de AIOS. Dit wordt beoordeeld op enthousiasme, kennis en kunde, wetenschap en originaliteit. Vereiste is dat dit staflid werkzaam is als orthopeed in één van de ROGO ziekenhuizen in Nederland.

De Baas van het Jaar is een benoeming voor een jaar, levert eeuwige roem op en is tastbaar in de vorm van een wisselbeker. De uitreiking van deze prijs vindt plaats op het jaarlijkse VOCA congres.

Dit zijn tot nu toe de winnaars:

2018: Prof. dr. G.M.M.J. Kerkhoffs – ROGO AMC

2019: Dr. D. Delawi – ROGO Mid-West

Spelregels voor de Baas van het Jaar uitverkiezing:

 

Iedere ROGO kan één nominatie sturen naar de VOCA. De nominatie bestaat uit een tekstuele uitleg waarom dit staflid zo bijzonder is en dus de titel “Baas van het Jaar” verdient. Dit schrijven kan eventueel begeleid worden door een filmpje, geluidsfragment, Powerpoint slides en andere ludieke manieren om stemmen te winnen.

Vanuit de inzendingen worden 3 finalisten uitgenodigd om op het VOCA-congres aanwezig te zijn, om zo de prijs persoonlijk in ontvangst te nemen. Tevens zal er op de NOV Jaarvergadering aandacht geschonken worden aan de prijswinnaar.

De AIOS van de verschillende ROGO’s wordt verzocht om per ROGO één inzending te versturen naar secretaris@voca.org of naar de lokale vertegenwoordiger in het VOCA bestuur.

Nogmaals, filmpjes/presentaties/foto’s en teksten zijn welkom om in te sturen.

Eerdere edities